6 August 2021
  • Selangor, Malaysia
  • 603 33939072

ARTIKEL KAMI

Forwarder China To Malaysia
0 5 min 3 hrs

Forwarder China To Malaysia

China-Malaysia Trading Market In this business chapter, there are many traders and entrepreneurs who want big profits. One way is to get supplies and stocks of products at cheap wholesale prices. When it comes to the price of cheap products and goods, one of the […]

Atas
Forwarder China To Malaysia
0 5 min 3 hrs

Forwarder China To Malaysia

China-Malaysia Trading Market In this business chapter, there are many traders and entrepreneurs who want big profits. One way is to get supplies and stocks of products at cheap wholesale prices. When it comes to the price of cheap products and goods, one of the […]

Atas

PANDUAN MUDAH MEMBORONG DARI CHINA SECARA ONLINE 2021

1 3 min 3 mths

KENAPA BELI DARI WEBSITE CHINA? Kami amat menggalakkan anda untuk mengambil stok barangan dari China, ini kerana harga di sana 4x lebih murah dari harga di pasaran Malaysia tau!. Anda hanya perlu ‘deal’ secara online sahaja. Selain itu, pelbagai jenis barangan rare yang hanya boleh […]

Tengah
5 3 min 3 mths

10 BARANG VIRAL YANG BOLEH DIJUAL 2021

Teringin nak mula bisnes? tapi masih tercari-cari produk yang sesuai dan ada demand? Nak berniaga ni bukan perkara yang mudah.. kita kena kaji dan ada ilmu. Tak boleh pakai redah je kan.. Jangan risau sekarang admin akan share info produk viral yang mungkin anda boleh […]

Tengah
1 4 min 5 mths

Borong Barang China

Tidak asing lagi negara China merupakan negara ekonomi terbesar dunia atau kita oleh gelarkan ianya sebagai โ€˜syurga pembuatan barangan di duniaโ€™. Boleh dikatakan hampir 95% produk yang ada disekeliling kita dihasilkan dari China dan menggunakan tag โ€˜MADE IN CHINAโ€™. Ini membuktikan bertapa hebatnya kuasa ekonomi […]

Atas
8 4 min 5 mths

Penghantaran Barang Dari China Ke Malaysia

BGST Resources Sdn Bhd menawarkan perkhidmatan penghantaran barangan dari China ke Malaysia secara menyeluruh dan yang paling dipercayai. BGST boleh menguruskan cargo dari China atau Malaysia ke mana-mana negara yang dikehendaki. Perkhidmatan shipping kami adalah secara console dan full kontena (FCL). BGST berpengalaman dalam pengurusan […]

Atas
0 1 min 8 mths

Anugerah Antarabangsa ‘Made For The World’ 2020 untuk BGST Resources Sdn Bhd

16 Disember 2020, BGST Resources Sdn Bhd telah menerima Anugerah Antarabangsa ‘Made For The Wolrd” 2020. Anugerah ini merupakan mengiktirafan bagi pencapaian usahawan-ushawan di Malaysia yang giat menjalankan perniagaan secara edagang, eksport dan online dalam menembusi pasaran antarabangsa. Anugerah ini bertujuan menghari sumbangan wira-wira ekonomi […]

Atas
2 1 min 11 mths

โ€œNak beli barang bisnes kat China tapi mesti kena beli satu kontenaโ€ -> FAKTA ATAU AUTA?

Pernah dengar statement di atas? Atau anda sendiri pernah fikir macam tu? Ini cuma auta. Sebenarnya jika anda beli/import barang dari China tidak perlu banyak sampai satu kontena, beli sikit-sikit pun boleh. BGST menyediakan shipping services dari China ke Malaysia untuk seminima 1 cbm seafreight […]

Atas
0 1 min 1 yr

Packaging barangan tanggungjawab anda dan supplier

Packaging adalah aspek yang amat kami tekankan sewaktu anda membuat penghantaran (shipping) untuk meminimumkan kerosakan barangan.

Atas
1 1 min 1 yr

ILMU MEMBORONG UNTUK ANDA

Tujuan utama BGST menawarkan kursus ini adalah untuk para usahawan memahami keseluruhan konsep perniagaan import eksport.

Atas
0 1 min 1 yr

BGST BEROPERASI SEPERTI BIASA

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang akan berakhir pada 31 Mac ini dilanjutkan kepada 14 April. Walaubagaimanapun, syarikat kami akan terus beroperasi seperti biasa. #StayAtHome #StaySafe

News