1. Membawa Tunai Semasa Pergi ke China

Sebagai pengikut trip di negara China, anda mesti teliti dengan cara pembayaran disana. Salah satunya, membawa tunai semasa pergi ke China . Dengan menggunakan tunai semasa melakukan pembayaran di China, anda dapat mengelakkan sebarang caj tambahan yang akan dikenakan. Selain itu, kadar pertukaran mata wang menjadi rendah semasa  tukar di money changer. Tambahan pula, jika berlaku kecemasan seperti kehilangan telefon pintar atau menghadapi masalah dengan kad pembayaran, tunai juga boleh menjadi penyelamat. Namun, penting untuk anda mengambil langkah berjaga-jaga semasa membawa tunai seperti menyimpannya di tempat yang selamat.

2. Apps Transfer Luar Negara

Selain menggunakan tunai, anda juga boleh memakai apps transfer luar negara seperti moneygram,touch ‘n go,bigpay, western union dan lain-lain. Kaedah ini membolehkan kita menghantar langsung ke akaun pembekal. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa akan ada caj yang dikenakan dengan kadar lebih tinggi. Natijahnya, kita tidak perlu bersusah payah ke China dengan adanya Apps Transfer luar negara ini, urusan menjadi mudah dan cepat tetapi kita juga perlu mengambil langkah-langkah keselamatan yang sesuai untuk melindungi maklumat kewangan semasa berurusan secara dalam talian.

3. Menggunakan Ejen Seperti BGST

Anda mungkin merujuk kepada penggunaan ejen untuk membantu anda membuat bayaran. Jika anda nak bayar di China tanpa ke sana ,anda boleh menggunakan ejen seperti BGST kerana lebih mudah, cepat,murah dan tiada masalah. Dengan BGST , masalah anda akan selesai kerana kita boleh buat dari 10,000 RMB sehingga 1 juta RMB tanpa adakan sebarang charge tetapi jika bawah 5000 RMB, kita akan adakan charge.

Sebelum anda menggunakan ejen untuk urusan kewangan di China, pastikan anda membuat penyelidikan dan mendapatkan maklumat terperinci mengenai ejen yang akan anda gunakan. Nak cari ejen, carilah BGST.

Sekiranya anda berminat dengan servis Buying Agent dari BGST Resources Sdn. Bhd, urusan boleh dilakukan di media Whatsapp kami.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kami, sila layari Facebook kami di Borong China Services & Trading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *