Barang Paling Laku Di Shopee 2023
3 min

Barang Paling Laku Di Shopee 2023

Shopee merupakan salah satu platform e-commerce yang selalu digunakan di Malaysia. Platform ini menawarkan pelbagai kemudahan untuk penjual dan pembeli.

Bagi penjual, berjualan di Shopee sangat mudah dan praktikal. Para penjual tidak perlu susah payah install aplikasi tambahan dan proses pendaftaran pun sangat senang. Untuk pembeli pula, ada banyak promo dan diskaun seperti “free shipping” dan “cashback”.

Namun, bisnes e-commerce tidak hanya sekedar berjualan saja. Kita juga perlu strategi pemasaran yang tepat agar hasil jualan maksimum. Salah satu strateginya adalah dengan menjual produk terlaku di Shopee.

  1. Pakaian
pakaian

Jualan pakaian adalah antara produk yang selalu dibeli oleh pengguna di Shopee terutama pakaian wanita dan kanak-kanak. Shopee antara marketplace penyedia design pakaian ter-update dibandingkan platform marketplace lain.

2. Skincare dan Bodycare

Skincare dan Bodycare

Jumlah pengguna Shopee didominasi oleh kaum Hawa. Jadi banyak produk-produk wanita seperti skincare dan bodycare dijual di Shopee. Kebiasaan di Shopee harganya lebih murah berbanding beli di offline store. Jadi, tak hairanlah kalau orang lebih memilih beli di Shopee.

3. Handphone dan Aksesori

Handphone dan Aksesori

Handphone dan aksesori antara produk  atau barang yang paling laku  pada tahun 2023. Ini kerana handphone antara alatan yang sering digunakan masyarakat terutama ketika dunia dilanda Covid-19. Harga penjualan handphone dan aksesori di Shopee sangat berpatutan. Kadang kala harga jauh beza berbanding beli di kedai lagi-lagi sewaktu event Shopee seperti jualan akhir tahun 12.12.    

4. Makanan

Makanan

Beberapa jenis makanan yang laku dijual di Shopee merupakan makanan “instant” seperti kerepek, choco jar, biskut, gummy dan lain-lain. Tambahan pula makanan begitu menjadi tarikan golongan remaja kerana memiliki citarasa yang sesuai dengan mereka.

5. Produk Kesihatan

Produk Kesihatan

Produk kesihatan juga antara yang terlaku di Shopee. Contohnya mask,hand sanitizer, vitamin, ubat kurus, jamu dan lain-lain.

TAHUKAH ANDA?

Barang-barang yang laku di Shopee ni kebanyakkan anda boleh dapat dengan harga lebih murah lagi di platform online China. Ada barang harga sen-sen je di sana dan boleh dijual di Malaysia dalam tiga ke lima ringgit. Nak tahu beli dimana? boleh rujuk senarai website borong China.

Servis Shipping BGST Resources Sdn Bhd

Selepas memborong barangan dari China, mestilah anda perlukan servis penghantaran yang baik dan trusted untuk barangan anda. BGST adalah pilihan yang terbaik anda. BGST Resources Sdn Bhd ialah syarikat penghantaran barang di Malaysia yang telah ditubuhkan sejak 2011. 80% daripada dagangan import mereka adalah dengan China. Bagi eksport, BGST Resources telah menguasai Pasaran Asia, Timur Tengah dan Amerika Selatan.

Syarikat BGST menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan yang berkaitan dengan import dan eksport seperti penghantaran barang dari China ke Malaysia, pemeriksaan pra-penghantaran untuk barangan dari China, custom clearance dan banyak lagi. BGST juga telah memperoleh perakuan sebagai ejen kastam oleh Kastam Diraja Malaysia, berdaftar dengan Kementerian Kewangan dan juga MATRADE sebagai syarikat pengeksport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *